Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Osan taiteilijoittemme tiedoista löydät alla olevasta listasta. Linkistä pääset heidän omille sivuilleen.

Taitelijat

A b c D e f g H i J K L M N o p q RT u V

A    

 

Leena AaltoLeena Aalto

Aalto Leena

Graafinen suunnittelija, kuvataiteilija, tekstiilisuunnittelija

www.limukka.fi

D

 Alkuun
 

Raimo DahlRaimo Dahl

Dahl Raimo

Märkälevy ja kollodium valokuvauksen osaaja,  joka kuvaa pääsääntöisesti tällä 1850-luvulta peräisin olevalla tekniikalla. Kuvaan erilaisilla kameroilla, mutta kaikille yhteistä on se että kamerat ovat vanhoja, jopa yli 100v vanhoja, samoin vanhimmat objektiivit ovat jo lähes 150v takaa.

www.hopeaajavaloa.net

H

 Alkuun

 

Riitta Halttunen-SommerdahlRiitta Halttunen-Sommerdahl

Halttunen-Sommardahl Riitta

 

Kuvataideharrastus ja opinnot

Olen kuvataiteen innokas harrastaja. Nykyisin maalaan pääasiassa akvarelleja, mutta olen aloittanut harrastukseni öljyvärein. Olen hankkinut koulutusta erilaisin kurssein. Opettajina ovat olleet mm. Oleg Tchoumak, Maikki Haapala, Mikä Törönen, Kaija-Leena Hänninen, Jukka Rintala, Päivi Uljas ja Mau Salmi. Öljyvärimaalauksen opettajina ovat olleet mm. Matti Mikkola ja Aamos Suomela. Koulutukseltani olen psykologi, kasvatustieteiden maisteri ja työurani olen tehnyt koulupsykologina sekä johtotehtävissä Helsingin kaupungin opetus- ja sosiaalivirastoissa.

Näyttelyt

Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä mm. Kesälahdella 2015, Helsingissä 2010 ja 2015, Ähtärissä 2013. Yhteisnäyttelyinä Galleria Mondossa 2017, taideryhmä Umbran yhteisnäyttelyt vuosina 2012-2016, Galleria Viileä Punainen 2015 sekä maalauskurssien yhteisnäyttelyt.

Jäsenyydet

Taiteilijayhdistys Tapaus ry, Taideryhmä Umbra (henkilöstökerho), Suomen akvarellitaiteenyhdistys ry.

riitta.halttunen-sommardahl@elisanet.fi, puh 050 3019126

   
 

 Sari HaukkovaaraSari Haukkovaara

Haukkovaara Sari

Sari Haukkovaara (s.1962) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on valmistunut vuonna 2009 Pekka Halosen akatemiasta ja toimii nykyään vapaana taiteilijana Helsingissä.

Haukkovaaran ominaisin tekniikka on öljyvärimaalaus. Töitä hallitsevat voimakkaat värit, abstraktit muodot sekä erilaiset tunnelmat. Välillä töissä on mukana myös esittäviä elementtejä. Töillään Haukkovaara haluaa tavoittaa eri tunnetiloja ja tunnelmia sekä tehdä pienet arkielämän yksityiskohdat näkyväksi suurella pinnalla. Tanssiharrastuksensa kautta Haukkovaara yhdistää töihinsä usein myös tanssiliikekielen elementtejä kuvaamaan aiheitaan.

Työt keskittyvät tarkastelemaan ihmiseloa yksin ja yhdessä. Haukkovaara kuvaa töillään ihmiselon merkityksiä: tunnetiloja, toiveita ja pelkoja. Aiheet kumpuavat ympäröivästä arjesta ja usein väri ja maalaustyyli valikoituvat tekovaiheessa aiheen mukaan.

Sari Haukkovaaran kotisivut löytyvät osoitteesta www.sarihaukkovaara.fi

   
 

Hilkka HerleviHilkka Herlevi 

Herlevi Hilkka

Teen metalligrafiikkaa etsauksen, akvatintan ja pehmeäpohjan keinoin.
Telaan usein värillisiä taustoja vedosten pohjiksi.
Uudempana kokeiluna puupiirros, ja vahan avulla vedosten kiinnitys
kerroksellisina ja läpikuultavina.
Aiheet tulevat usein luonnosta ja kasveista.

   
   

ei kuvaa taiteilijastaei kuvaa taiteilijasta

Hoel Mona

Taidemaalari

www.monahoelart.com

   
 

 Terhi HulkkoTerhi Hulkko

Hulkko Terhi

Taidemaalari

 

https://terhihulkko.galleria.fi/

 J  Alkuun
 

 Mirja JaamalahtiMirja Jaamalahti

Jaamalahti Mirja

Olen Mirja Jaamalahti. Valmistuin kuvataiteilijaksi Alfa-Art Taidekoulusta 2016.
Maalaan kankaalle akryylimaaleilla. Palettiveitset ja isot siveltimet ovat työvälineeni. Pohdin työni aihetta, mutta en useinkaan päätä mitä maalaan, vaan maalaus syntyy tekemällä ja usein itsellenikin yllätyksenä. Aloitan maalaukseni maalamalla/ valuttamalla pohjamaalin. Sen jälkeen työskentelen hyvin spontaanisti. Synkkyys ja huumori kulkevat maalauksissani käsi kädessä. Toivon maalauksieni aiheuttavan katsojassa jonkinlaisen reaktion.

Mirjan facebook-sivu

 K  Alkuun
 

Pälvi KoskinenPälvi Koskinen

Koskinen Pälvi

Olen tapanilalainen kuvataideharrastaja.

Öljyvärimaalausta olen harrastanut pidempään, mutta viime vuosina mukaan ovat tulleet myös akryylivärit, vesivärit ja erilaiset sekatekniikat.

Oppia harrastukseeni olen saanut Pekka Halosen Akatemiasta (2012 ja 2014), Oriveden opiston monimuotokoulutuksesta (2015-2016), työväenopistosta, Galleria viileä punaisen kursseilta ja erilaisilta lyhytkursseilta sekä monilta taide- ja maalausmatkoilta kotimaassa ja ulkomailla.

Aiheet maalauksiini löydän usemmiten luonnosta.

Tapauksen lisäksi kuulun taideryhmä Umbraan.

   
   
   
 L  Alkuun
 

Virve Lehtikari-AnttonenVirve Lehtikari-Anttonen

Lehtikari-Anttonen Virve

Vuodesta 2003 olen käynyt erilaisten taidekoulujen eri tekniikoiden kursseja neljässä eri maassa. On ollut mielenkiintoista ja antoisaa verrata opetusta, mitkä poikkeavat jonkun verran toisistaan. Intensiivisempiä jaksoja olivat Helsingin työväenopiston kolmivuotinen Kuvataiteen perusopetus ja sen jälkeen v.2015-2016 Halosen Akatemian syventävät kuvataiteen opinnot.

Piirrän, maalaan ja teen grafiikkaa  inspiroivan neljän taidekaverin kanssa Tapaus ry:n kimppakämpässä (kun tilanne sallii). Olen osallistunut ryhmänäyttelyihin.

M  Alkuun
 

Anja MeriAnja Meri

Meri Anja

Jo lapsesta saakka olen ollut kiinnostunut taiteesta ja harrastanut piirtämistä. Nykyisin maalaan mieluiten akvarelleja, aiheena luonto, ihmiset, elävät mallit. Viime vuosina olen erityisen kiinnostunut maalaamaan myös vanhoja ja tunnelmallisia taloja. Olen myös innostunut käyttämään kiinalaista tussia tai akryylitussia erikseen tai yhdessä akvarellin kanssa.

Maalauksien aiheina käytän usein itse ottamiani valokuvia tai aiheita suoraan luonnosta. Olen aina ihaillut ympäröivän luonnon kauneutta ja sen mystisiä värejä.

Väreillä tulee varmasti olemaan oma tärkeä paikkansa kaikessa mitä teen. Värien lisäksi myös tunnelma maalauksissani merkitsee paljon. Uskon vahvasti että taide ja taiteen tekeminen seuraavat minua vahvasti elämäni loppuun saakka, niistä en enää ikinä voisi luopua.

Kuvia nähtävissä www.akvart.fi/ nettigalleria

   
 

Leena MustonenLeena Mustonen

Mustonen Leena

Olen opiskellut viime vuodet keväästä 2015 alkaen ja jatkuen 2017 kevätlukukauden loppuun täyspäiväisesti Pekka Halosen akatemiassa kuvataiteen Teemapohjaisilla ja Syventävillä kursseilla. Aloitin kuvataiteen opinnot jo 70-luvulla työväen- ja aikuisopistoissa sekä Helsingin taiteilijaseuran kursseilla. 20 vuotena olen saanut opetusta kuvataiteilija Tatsuo Hoshikalta.

Olen osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin, sekä olen jäsenenä KuumArt taideseurassa. Maalaan etupäässä akryyliväreillä ja teen myös jonkin verran grafiikkaa. Pelkistän mielelläni ja pyrin impressionistiseen ja ekspressionistiseen ilmaisuun töissäni.

leenamustonen.wixsite.com/taide

   
 

Erkki MäenpääErkki Mäenpää

Mäenpää Erkki

Olen tehnyt perinteistä kuparipainografiikkaa n. 40 vuoden ajan. Se on maalaamisen ohella ollut kuvataiteen luomiseni päämenetelmä. Töissäni sekoittuu tarkoitushakuisesti fiktio (kuvitelma) ja fakta (tosiasia). - Luon ajatuksissani fiktiomaailman, johon Krimin satujen lailla sisällytän totuuden. - Kuvan ympäristöt tai eläimet ovat hyvin harvoin keksittyjä. Työstän kuvista hieman suurrealistisia, pelkistettyjä ja jopa naivistisia. Näin tehden pyrin esiintuomaan sanottavani mahdollisimman yksinkertaisesti. - Tällöin katsojalle jää enemmän vapautta tulkita lopputulos.
Taidetta tehdessäni toteutan elämäni aikaisia näkemyksiä ja kokemuksia. Taideteos käsittelee useita elämänkatsomukseni mukaisia mielipiteitä ja arvoja. Käsitteiden yhdistäminen tarkoittaa, että myös luonnonmukaisia elämisen ehtoja ja niiden turvaamista on tarkasteltu käytännön sekä myös moraalis-poliittisesta näkökulmasta. Pelkistettynä, voi yhdessä teoksessa heijastua ihmiskunnan kannalta kokonaisvaltaisia asioita ja tapahtumia.
Vaikka taiteeni sisältö on subjektiivista sekä tunne- että aistimuspohjaista, siitä säteilee myös ajatukseni muotojärjestelmä ja menneisyyteni historia. Tästä syystä tuotokseni sisältää minua ympäröivää ja itse luomaani kulttuuria. Tästä syystä ei ole mahdollista luoda mitään tyhjästä.
Toteuttamani luova prosessi, on kuvallisen muotokielen luomista, ei sanojen muuntamista kuvaksi. Pyrin, tieten tahtoen, taideteoksen luomisvaiheessa irtautumaan normien mukaisesta ja yleisesti valloilla olevasta totutusta järjestyksestä. Tämä siksi, että arkielämän sisältämä järjestys sulkee ulkopuolelleen tunnistamattomia kuvitelmia. - Vapautuessaan unelmien kaltaisista kuvitelmista, ajatuksista tulee tunnistettavia (diskursiivisia) kohteita, joiden puitteissa kommunikaatio on taiteilijan ja katsojan kanssa yksinkertaisempaa.
Hetket, ennen taideteoksen tekemistä, eivät saavuta aina tietoista ajattelua tai sanallista ilmaisua. - Pidän tätä aikaa enemmänkin epäröinnin, hapuilun ja hämmennyksen hetkenä, erilaisten häilyvien mielikuvien välillä. Niin kauan kuin teoksen tekeminen kestää, olen luovassa mielikuva-, tunne- ja totuustilassa. - Päämäärätietoinen ja lopputulokseen kohdistettu ajattelu ylläpitää itseään luovan prosessin aikana. Koska mieleni ei ole täysin tyhjä en voi luoda aivan mitä tahansa.

Taiteeni on myös vastakohtien hyväksymistä ja oivaltamista. - Kun taideteos on valmis, toivon että sen sisältämä sanoma tulee katsojien kannalta hyväksytyksi. Tämän hyväksymisprosessin myötä minusta tulee yhteisössä taiteen luoja, ja teoksesta ympäristön kanssa keskusteleva subjekti.

Taideteos ei ole milloinkaan yksiselitteinen täplä. Toteutusprosessin aikana kuvattavan kokonaisuuden tunneperäiset ja viestiperäiset toimet, lisäävät oman mieleni harhailua ja sumentavat aina jonkin verran alkuperäisen ajatuksen tarkkuutta. - Lopputuloksen sisältämä tieto ei näin kykene tavoittamaan alkuperäistä totuutta, koska luovan prosessin aikana mieli käsittelee aina myös haavemaailmaa eli ei-mielen (en. non-sense) tuntua. Vaikka alkuperäinen ajatus luovan prosessin aikana osittain katoaakin, ei se laimenna kuvan sisältämää viestiä.

Grafiikan vedos kehystettynä kuvana ja siihen tarkkaan valittuine väreineen, saa lopullisen merkityksensä katsojassa. Taideteoksen näkeminen aktivoi aistimuspohjan ja antaa lähtökohdan luovaan ajatteluun.

Mielestäni taidetta tutkittaessa on haettava vastaus neljään kysymykseen:

  1. Kuinka teos on suunniteltu, miksi ja kuinka se olisi voitu suunnitella toisin?
  2. Kuinka kyseinen teos tuotetaan ja millä tavoin sitä todennäköisesti tulkitaan ja mitä se kertoo käytännöstä?
  3. Miten teos avaa vuorovaikutusta ja kertoo tosiasioista?
  4. Mihin laajempaan sosiokulttuuriseen yhteyteen teos kuuluu, mitkä ovat sen yhteiskunnalliset ehdot ja millaisia vaikutuksia sillä todennäköisesti on?
N  Alkuun
 

Carita NissinenCarita Nissinen

Nissinen Carita

Kuvallisen ilmaisun toteuttaja / Pekka Halosen akatemia, 2021


Maalaan tällä hetkellä pääasiassa akvarelleilla ja akryylivärein semi-abstrakteja töitä sekä valokuvaan ja teen kuvankäsittelyä.

”Elä unelmaasi, älä unelmissasi”

 www.caritanissinen.com

https://www.instagram.com/caritanissinen/

https://www.facebook.com/ArtCaritaNissinen/

   
 

Virve NymanVirve Nyman

Nyman Virve

Metalligrafiikka on se taiteenmuoto, jossa eniten korostuu nimenomaan viiva kaikissa sen lukuisissa muodoissaan. Työstötavat ovat muuttuneet ja monipuolistuneet, siitä jolloin olen sen aloittanut. Käytän edelleen tekniikkana perinteistä etsaus-akvatintamenetelmää, mutta mukaan ovat tulleet monotypiat, joissa voin käyttää erilaisia materiaaleja ja värityskeinoja. Etsauksissa käytän paljon kekopehmeäpohjaa, jossa voin juoksuttaa viivaa vaikka oljenkorrella. Lopputuloksena on leikkisä ja runsas luonnonmukainen jälki. Usein teen vedoksen taustat värillisinä telauksina, joskus maalaan akvatintapinnan hapolla tai sitten pitäydyn ryhdikkäässä aikahapotuksessa.

Jokainen teos on ollut omansa ja toteutettu sellaisella tekniikalla, millä aihe on parhaiten saatu esiin. Suurin innoittajani teoksilleni on ollut Saaristomeri, sen muodot, vuodenajat ja yllättävät valot sekä ennen kaikkea sitä ympäröivä rauhallisuus.

Virve Nyman - grafiikkaa/grafik | Facebook

   
R  Alkuun
 

Minna RistolainenMinna Ristolainen

Ristolainen Minna

Olen tehnyt taidegrafiikkaa vuodesta 2003 lähtien. Taiteilijana olen tarinankertoja, ja työni ovat ikään kuin pysäytyskuvia satumaisista animaatioista, joiden tarinan katsoja täydentää itse. Töilleni on ominaista mystiset, unenomaiset teemat, naiskuvat sekä voimakas värien käyttö. Suurin osa vedoksistani on varioituja sarjoja, sillä pidän värien ja tunnelman vaihtelusta. Tekniikkana monissa töissäni on etsaus & akvatinta, mutta viime aikoina olen siirtynyt myös mm. monotypiaan ja puupiirrokseen sekä eri tekniikoiden yhdistelyyn. Parasta työssäni on luovuus, monipuolisuus ja käsillä tekeminen, sekä ne hetket kun näen katsojien saavan iloa kuvistani.

Töihini voi tutustua osoitteessa www.minsiris.com
Instagramissa www.instagram.com/minsiris 

   
T  
 

Tuula ToukkariTuula Toukkari

Toukkari Tuula

Olen Tuula Toukkari, valmistunut 2014 kuva-artesaaniksi Pekka Halosen Akatemiasta. Toteutan teoksiani sekä grafiikan menetelmillä, että maalaten.

Grafiikkaa teen usein etsausta ja akvatintaa käyttäen. Aiheet syntyvät omista piirustuksista, hieman "naivistisella otteella". Maalaukset pohjautuvat paljolti ottamiini valokuviin eläimistä, maisemista tai kasveista. Teosteni tavoitteena on saada katsoja hyvälle tuulelle ja hymyilemään.

toukkari.wix.com/tuulanportfolio

Https://www.facebook.com/arttuulatoukkari

V  Alkuun
 

Päivi VirokannasPäivi Virokannas

Virokannas Päivi

Olen työssä käyvä maalaamiseen ja kuvataiteeseen jo kauan sitten hurahtanut kahden lapsen äiti Vantaalta. Maalaaminen ja taide on suurin intohimoni!

Aloitin taideharrastuksen jo 14-vuotiaana käymällä yksityisillä taidetunneilla ja myöhemmin työväenopiston lukuisilla kursseilla. Opiskelin maalaamisen perusteet öljyväreillä, mutta nyt maalaan pääosin akryyliväreillä, joihin tutustuin keväällä 2016 kurssilla Pekka Halosen Akatemiassa vuorotteluvapaalla ollessani. Teen myös lyijykynä- ja hiilitöitä. Maalaan Tapaus ry:n työtiloissa pääosin värikylläisiä ja lähinnä realistisia maalauksia kankaalle ja teen mm. muotokuvia tilaustöinä. Luonto, eläimet ja ihmiset ovat lähellä sydäntäni. Valot ja varjot ja veden elementti ovat suuria haasteita. Samoin se, että saa maalaamansa työn elämään ja antaa sille sielun. En koskaan lakkaa ihailemasta 1600-1800 -luvun suuria taiteilijoita, jotka ovat varmasti vaikuttaneet jo nuoresta pitäen maalaustyyliini. Silloin koen onnistuneeni, kun maalaukseni herättää katsojassa voimakkaita tunteita. Haluan välittää katsojalle sen ilon ja intohimon, minkä minäkin olen tuntenut työtä tehdessäni. Taidenäyttelyinfo löytyy kotisivuiltani.

Mikäli kiinnostuit, voit tutustua töihini kotisivuilla:

http://paivivirokannas.wixsite.com/paivipatino

(taiteilijanimi: Päivi Patino)

 

   Alkuun
   
   


 

 

 

NäyttelytilaNäyttelytila