Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Tapauksessa tapahtuu, joulunäyttely 2018Tapauksessa tapahtuu, joulunäyttely 2018

Taiteilijayhdistys Tapaus ry (Y-tunnus: Y-tunnus: 1805684-6) on Helsingin Tapanilassa toimiva yhdistys.

Yhdistys on perustettu tammikuussa 2002 ja se on toiminut aina samoissa vuokraamissaan tiloissa Tapanilan aseman vieressä, Tapanilan vanhassa tehdaskiinteistössä.

Taiteilijayhdistys vuokraa työtiloja luovien alojen tekijöille. Yhdistyksen tiloissa työskentelee kuvataiteen ammattilaisia ja harrastajia, taidemaalareita, valokuvaajia, taidegraafikoita, käsityöläisiä ja esimerkiksi graafisia suunnittelijoita.

Tällä hetkellä tilassa on useita erillisiä työhuoneita ja yhdistyksellä on lähes 40 jäsentä. Erillisten työhuoneiden lisäksi yhdistyksellä on grafiikanpaja, jossa on vuokrattavana 6 työpöytäpaikkaa.

Yhdistyksen jäsenillä on työhuoneidensa lisäksi käytettävissään yhteinen näyttelytila, valokuvapimiö ja grafiikanpaja. Grafiikanpaja on keskittynyt metalligrafiikan tekemiseen ja käytössä on 2 syväpainoprässiä, happohuone sekä esimerkiksi akvatintapölytykseen soveltuvat tilat. Kaikki yhdistyksen tilat ovat kehitetty ja ylläpidetty yhdistyksen jäsenten toimesta.

Tapaus ry on aktiivinen toimija ja tapahtumajärjestäjä Tapanilassa ja on lunastanut paikkansa tärkeänä kulttuuritekijänä alueella toimivuosiensa aikana. Yhdistys on tiiviissä yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa, joista erityisesti mainittakoon yhteistyö Tapanilan Tehtaan Toimijoiden, Tapanila-seuran sekä Galleria Viileä Punaisen kanssa.

Tapaus ry osallistuu vuosittain erilaisiin Tapanilassa järjestettäviin tapahtumiin ja järjestää itse avoimien ovien päiviä, jolloin yleisö saa tulla tutustumaan taiteilijatyöhuoneisiin ja yhdistyksen toimintaan. Ateljee Tapauksessa jäsenet järjestävät myös omia näyttelyitään.

Tapaus Ry:n hallituksen kokoonpano vuodelle 2021
Puheenjohtaja: Riitta Halttunen-Sommerdahl
Varsinaiset jäsenet: Päivi Virokannas,
Kirsi Nousiainen, Anja Meri, Liisi Myllykangas, Carita Nissinen
Varajäsenet: Leena Mustonen, Leena Aalto